Lån penge til din virksomhed: Sådan fungerer det

Det at låne penge til en virksomhed er ikke altid en nem beslutning, og i den forbindelse kunne det være en fordel at kende til, hvordan et erhvervslån fungerer. Der findes mange typer af lån, og de har meget tilfælles, men der er nogle ting, som folk glemmer, når det kommer til disse typer af lån.

Erhvervslån – hvad er det?

Et erhvervslån er et lån til en virksomhed, og det er derfor underskrevet i virksomhedens navn og ikke i dit personlige navn. I mange tilfælde betyder det, at du ikke skal hæfte for lånet, og at lånet bliver indbetalt direkte på virksomhedens erhvervskonto, hvis denne har sådan en. Har den ikke sådan en, så vil man i mange tilfælde ikke kunne få et erhvervslån.

 

Mange låneudbydere ønsker dog ikke at tage den risiko, at det kun er virksomheden, der hæfter for pengene. Derfor får de dig til at underskrive, at du også kommer til at hæfte, hvis der skulle ske noget med virksomheden. Derfor er det vigtigt, at du læser artikler som denne her, som kan “advare” dig om nogle betingelser, der står i lånedokumenter eller lånekontrakter.

 

Underskriv derfor kun, hvis du er klar over konsekvenserne. Sådan er det altid, men specielt når det kommer til lån, så skal du være særlig opmærksom. Vi ved jo ikke, om det er din egen virksomhed, eller om du har den med andre. Sørg for at du ikke kommer i klemme på et senere tidspunkt. Du kan med fordel tjekke en oversigt over forskellige erhvervslån og deres betingelser – klik her for at se sådan en oversigt.

Hvornår “bør” man tage et?

Vi skal selvfølgelig ikke kunne sige, hvornår du skal tage et lån. Men vi kan dog komme ind på, hvornår det teoretisk set kunne være meget smart at tage et erhvervslån. Det smarteste tidspunkt at gøre det på, er når man har brug for likviditet, fordi det går super godt for ens virksomhed. Står man i den modsatte situation, så bør man lige overveje det to gange, inden man underskriver noget som helst.

 

Du kan eventuelt rådføre dig med en professionel rådgiver, inden du optager et lån til din virksomhed. Det kan nemlig enten gå meget godt eller meget dårligt. Generelt skal du dog ikke være bange for at optage lån, hvis du har styr på regler, betingelser og alt det andet.

 

Hvis denne guide har været brugbar, så kan du dele den med dine venner og bekendte.