Sådan træner du derhjemme

Hvis dit motionscenter er lukket eller du ikke har lyst til at træne udenfor, behøver det ikke betyde, at du ikke kan få en god træning. Der er mange forskellige måder, du kan træne derhjemme.

 

For eksempel kan du prøve at følge et af de mange online træningsprogrammer, der findes. De fleste programmer giver dig mulighed for at kombinere cardio, styrke og balanceøvelser, så du kan få mest muligt ud af din træning.

 

Du kan også prøve at lave noget simpel træning. Det kan for eksempel være at løfte nogle vægte eller at lave squats, push-ups, crunches og lunges.

 

Du kan også se videoer, der guider dig igennem udstrækninger, yoga eller andre former for øvelser, der hjælper dig med at holde din krop stærk og smidig.

 

Når du træner derhjemme, er det vigtigt at holde en rutine. Sørg for at finde et sted, hvor du kan træne uden forstyrrelser og sørg for at tage pauser, så du ikke overbelaster din krop. Hvis du har brug for inspiration, kan du finde træningsvideoer på YouTube eller andre sociale medier.

 

Udover at følge et træningsprogram, er det også vigtigt at spise et sundt og balanceret måltid. Det er en god idé at spise mindst to timer før træning og at spise et måltid efter træningen. Når du træner derhjemme, skal du huske at drikke masser af vand. Det hjælper med at holde dig hydreret og sørger for, at du får mest muligt ud af din træning. Man skal heller ikke drikke for meget vand, da det heller ikke er sundt for en.

 

Man behøver ikke at bruge mange penge på udstyr for at træne hjemme, da man kan træne med nogle enkle vægte, bolde eller andet udstyr, som man allerede har i hjemmet. Det er også nemt at fylde et par vandflasker op, og så har man pludselig nogle vægte på hhv. 0,5, 1,0 og 1,5 kilo, hvis man bruger de standard flasker, man kan få her i Danmark.

 

Corona-pandemien gjorde at mange mennesker trænede derhjemme, og nogle er tilbage i fitnesscenteret, men mange træner fortsat derhjemme, da det er nemmere at implementere ind i deres rutine. Man kan sagtens træne 15 minutter om dagen derhjemme, hvorimod man nok skal bruge en time på at tage til fitness, træne og tage tilbage.